Bygnings- og installationsservice i hele Danmark // Døgnet rundt

Bygning- og installationsservice i hele Danmark // Døgnet rundt

Bygning- og installationsservice i hele Danmark // Døgnet rundt

Lysstofrør udfases

Udfasning af lysstofrør

I 2023 bliver lysstofrør udfaset, nærmere bestemt fra 24. august 2023. Det betyder, at du stadig kan købe og sælge lysstofrør som hidtil, men EU tillader ikke import og eksport af lysstofrør efter udfasningen. Udfasningen er med undtagelse af cirkel lysstofrør og rør som anvendes til nødbelysning.

Udfasningen sker, fordi vi i EU skal begrænse anvendelsen af farlige stoffer i elektrisk udstyr, hvor der i dag findes kviksølv i lysstofrør.

Hvilke muligheder står du overfor nu?

I lyset af udfasningen har du som ejer af lysstofrør 2 muligheder:

Mulighed 1 – Skift til LED
Det er i de fleste tilfælde muligt at skifte dine nuværende lysstofrør og finde tilsvarende i LED. Der vil være forskel i watt og lumen forbrug, hvis du laver en direkte sammenligning mellem lysstofrør og LED.  spørg derfor efter vejledning hos din elektriker eller forhandler.

Mulighed 2 – Køb ekstra ind
Du kan indtil den 24. august 2023 købe ekstra rør ind til eget lager. Det er en mulighed, som ikke kommer uden udfordringer. Der er forsyningskrise, derfor kan du forvente længere leveringstider på belysning end normalt. Det er en midlertidig løsning, på et tidspunkt er der ikke andre muligheder end at skifte til LED-rør eller udskifte hele lampen.

Der findes på nuværende tidspunkt ikke et lige så bredt sortiment indenfor LED-rør, som der gør indenfor lysstofrør. Alle fordele taler til, at tage det miljørigtige valg og skifte dine lysstofrør til LED.  


Kontakt os for hjælp og installering i forbindelse med udfasningen

Kontakt os her

Ring til os her